Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege hevige regenval na storm Ciarán

Een dag na storm Ciarán heeft het KNMI vrijdagochtend code geel afgekondigd voor de provincies Noord- en Zuid-Holland wegens hevige regenval. Volgens het weerinstituut is er in de ochtend al veel regen gevallen en blijft er sprake van aanhoudende buien. Mensen worden opgeroepen alert te zijn voor mogelijk gevaarlijk weer. De waarschuwing geldt tot 12.00 uur.

Vooral Zuid-Holland kampt momenteel met wateroverlast, met problemen in het verkeer en openbaar vervoer als gevolg. Op de A20 zijn twee rijstroken afgesloten vanwege een grote plas water op de weg en bij de Haagse Vinex-wijk Leidschenveen staat een tram- en bustunnel onder water. Op het IJsselmeer en aan zee worden zware windstoten verwacht van maximaal 75 kilometer per uur. Het KNMI verwacht dat het in Noord-Holland tot vrijdagavond continu blijft regen.

Donderdag kreeg Nederland te maken met storm Ciarán, die zware windstoten veroorzaakte. De storm leidde tot veel schade en eiste het leven van een 59-jarige man uit het Limburgse Venray, die door een omvallende boom werd geraakt. In meerdere provincies raakten mensen gewond door afgebroken takken of omwaaiende bomen. Volgens Staatsbosbeheer lijkt de schade in bossen wel mee te vallen, zo meldt persbureau ANP. Wel worden mensen die in het bos willen wandelen geadviseerd om voorzichtig te zijn en eventuele waarschuwingen van het KNMI in de gaten te houden.