Tientallen doden door grote brand in Hanoi

Vietnam Rond middernacht brak een brand uit in een woongedeelte van de hoofdstad. De smalle straten in het gebied bemoeilijkten de reddingsoperatie.
Er zouden zeker vijftig mensen naar het ziekenhuis zijn overgebracht.
Er zouden zeker vijftig mensen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Foto Stringer/Vietnam News Agency

Bij een grote brand in een flatgebouw in de Vietnamese hoofdstad Hanoi zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Internationale persbureaus schrijven dat zeventig mensen zijn gered van wie ruim vijftig naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Om hoeveel slachtoffers het precies gaat is nog onduidelijk.

Het flatgebouw van negen verdiepingen zou zo’n 45 huishoudens tellen. De brand brak rond middernacht uit, maar de smalle straat waarin het flatgebouw staat in een woongedeelte van de hoofdstad bemoeilijkte de reddingsoperatie. Volgens het Vietnamese persbureau VNA konden brandweerwagens het gebouw niet bereiken en moesten de brandweerlieden waterslangen door de steeg trekken.

Op sociale media circuleren videobeelden van reddingswerkers die door smalle steegjes rennen met brancards en ladders. Op beelden die worden gedeeld op X, voorheen Twitter, is te zien dat er veel rook uit het gebouw komt. Inmiddels is de brand onder controle.