Voormalige bondscoach van Italië Roberto Mancini naar Saoedi-Arabië

Voetbal Naar verluidt gaat de Roberto Mancini in Saoedi-Arabië 25 miljoen euro per jaar verdienen. De laatste tijd proberen clubs uit Saoedi-Arabië wel meer sterren uit de Europese voetbalwereld binnen te halen.
Roberto Mancini volgt de Fransman Hervé Renard op als bondscoach van Saoedi-Arabië .
Roberto Mancini volgt de Fransman Hervé Renard op als bondscoach van Saoedi-Arabië . Foto Wolfgang Rattay/Reuters

De voormalige bondscoach van Italië Roberto Mancini wordt coach van Saoedi-Arabië. Dat heeft de Saoedische voetbalbond zondag bekend gemaakt in een video op sociale media. „Ik heb geschiedenis geschreven in Europa. Nu is het tijd om geschiedenis te schrijven met Saoedi-Arabië”, zegt de Italiaan in de video, met op de achtergrond iconische Italiaanse muziek van Andrea Bocelli. De bekendmaking volgt twee weken na zijn plotselinge vertrek als bondscoach van Italië.

Mancini tekent volgens het Italiaanse persbureau Ansa maandag een vierjarig contract en zit op 8 september voor het eerst op de bank tijdens een duel met Costa Rica. Naar verluidt gaat hij 25 miljoen euro per jaar verdienen. De 58-jarige bondscoach Mancini werd met Italië in 2021 Europees kampioen.

De laatste tijd proberen clubs in Saoedi-Arabië wel meer sterren uit de Europese voetbalwereld binnen te halen. Zo zijn onder meer Cristiano Ronaldo en Neymar al naar de oliestaat vertrokken. Mancini volgt de Fransman Hervé Renard op.

Lees ook: Na dit WK wil Saoedi-Arabië méér invloed in het topvoetbal