De opvallendste albums van de week: De Jeugd van Tegenwoordig, John Coffey, Johannes Leertouwer en Horrendous

Recensie Muziek

Albumrecensies Elke week komen er tientallen nieuwe albums uit. Welke zijn deze week de moeite waard? De Jeugd van Tegenwoordig heeft een album over de moderne tijd, met geurkaarsen enzo. Johannes Leertouwer maakt een mooi avontuur van Brahms. John Coffey zou geen Engelse teksten moeten schrijven.

Hiphop

●●●●

De Jeugd van Tegenwoordig Moderne Manieren


‘Moderne Manieren’ van De Jeugd van Tegenwoordig is als een roman over eigentijdse stereotypen. Dat leidt tot vertrouwd ironische observaties over geurkaarsen en freelance ‘creatives’. Na de stroeve instrumentaties op het vorige album, is de elektronische begeleiding nu net zo bijdetijds als de teksten. Lees de hele recensie.

Klassiek

●●●●

Johannes Leertouwer (viool) & Julian Reynolds (piano) Brahms – Vioolsonates


Voor een proefschrift verdiepte violist en dirigent Johannes Leertouwer zich in de uitvoeringspraktijk van de symfonieën van Brahms. Hij vroeg zich af of zijn onderzoek ook gevolgen zou hebben voor hoe hij de vioolsonates van Brahms zou spelen. Hij nam succesvol de proef op de som met pianist Julian Reynolds. Lees de hele recensie.

Metal

●●●●

Horrendous Ontological Mysterium


De korrel-40 schuurpapierstem van producer-gitarist-zanger Damian Herring blijft de belangrijkste factor van de band Horrendous, want makkelijk in het gehoor ligt het natuurlijk niet. Maar tegelijk hoor je op dit nieuwe album ineens ook strakke koortjes en clean gezongen delen. Een welkome impuls. Lees de hele recensie.

Rock

●●●●●

John Coffey Four


John Coffey is een prima schreeuw- en crowdsurfband die het niet moet hebben van de inhoud. Wat moeten we met een potsierlijk tekstfragment als: „Four horsemen ride/ trumpets will sound/ Undying son what have you done?” Op zo’n moment zou je wensen dat het kreupele Engels werd begraven onder het gitaargeweld. Lees de hele recensie.