Klopjacht in Italië op 21-jarige Nederlander na fatale steekpartij

Steekpartij Om onbekende reden ontstond er ‘s middags ruzie, waarna de verdachte zijn vader dodelijk zou hebben verwond. Een 59-jarige Nederlander kwam tussenbeide en raakte daarbij zwaargewond. Hij overleed later in het ziekenhuis. De verdachte zou psychische problemen hebben.
Een Italiaanse politieauto.
Een Italiaanse politieauto. Foto Matteo Bazzi/EPA

De politie in het noorden van Italië jaagt op een 21-jarige Nederlander die ervan wordt verdacht dat hij zijn vader en een familievriend heeft doodgestoken. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA woensdag. De Nederlander zou psychische problemen hebben.

De steekpartij vond plaats in het stadje Montaldo di Mondovì, dat in noordelijke provincie Cuneo ligt. Volgens de politie was de Nederlander voor een vakantie te gast in het huis van een vriend van zijn vader.

Om onbekende reden ontstond er ‘s middags ruzie, waarna de verdachte zijn vader dodelijk zou hebben verwond. De eigenaar van het huis, een 59-jarige Nederlander, kwam tussenbeide en raakte daarbij zwaargewond. Hij werd met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleed in het ziekenhuis in Turijn.

De verdachte sloeg daarop op de vlucht. Momenteel zijn tientallen politieagenten naar hem op zoek. Volgens ANSA wordt de zoektocht bemoeilijkt omdat de omgeving rondom het stadje zeer uitgestrekt en bosrijk is. De politie beschouwt de 21-jarige man als zeer gevaarlijk en heeft de bevolking van de omgeving gewaarschuwd op hun hoede te zijn.