Man overleden door steekpartij bij kerkelijk hulpcentrum in Leiden, nog twee gewonden

Steekpartij Het motief voor de steekpartij, die rond 09.30 uur ’s ochtends plaatsvond, is nog niet bekend. De politie is op zoek naar de verdachte. De slachtoffers werkten in een kerkelijk hulpcentrum.
De politie is bezig met een klopjacht naar de verdachte in Leiden.
De politie is bezig met een klopjacht naar de verdachte in Leiden. Foto via ANP

In het centrum van Leiden zijn vrijdag drie mensen neergestoken, van wie er een ter plekke is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie Den Haag. Het zou gaan om personeel in Diaconaal Centrum De Bakkerij. Daar zijn enkele kerkelijke hulpinstellingen gevestigd, waaronder schuldhulp, een loket voor illegalen en ngo Amnesty.

De slachtoffers werkten of waren vrijwilliger voor organisaties die in het pand gevestigd zijn, zo meldt Omroep West. De twee nog levende slachtoffers, van wie er een zwaargewond is, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee traumahelikopters zouden zijn uitgerukt.

De politie is nog op zoek naar de verdachte, aldus een woordvoerder. Het motief voor de steekpartij, die rond 09.30 uur ’s ochtends plaatsvond, is onbekend. De politie schrijft op zoek te zijn naar een man met een hoofdwond, „een donkere huidskleur, kort haar en een baardje”. Hulpdiensten rukten massaal uit om de slachtoffers te ondersteunen. De politie roept mensen op om de verdachte niet zelf aan te spreken.