Na SpaceX voltooit nu ook Virgin Galactic eerste commerciële ruimtevlucht

Ruimtetoerisme Virgin Galactic hoopt vierhonderd commerciële ruimtevluchten per jaar uit te gaan voeren. Een passagier betaalt tussen de 250.000 en 450.000 dollar voor een stoel.
Virgin Galactic werd in 2004 opgericht door de Britse miljardair Richard Branson, eigenaar van de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic.
Virgin Galactic werd in 2004 opgericht door de Britse miljardair Richard Branson, eigenaar van de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic. Foto Virgin Galactic via AP

Een ruimtevliegtuig van Virgin Galactic met drie betalende passagiers aan boord heeft donderdag voor het eerst een commerciële ruimtevlucht uitgevoerd. De drie Italianen, twee luchtmachtofficieren en een ruimtevaartingenieur, vlogen samen met drie bemanningsleden naar de rand van de ruimte — op 85 kilometer boven de aarde. Zo’n 75 minuten en een paar minuten van gewichtloosheid later landde het ruimtevliegtuig weer op de landingsbaan waarvandaan het ook opsteeg, naast de plaats in New Mexico die de naam Truth or Consequences draagt. De drie Italianen maakten de betaalde vlucht voor wetenschappelijke doeleinden.

Virgin Galactic werd in 2004 opgericht door de Britse miljardair Richard Branson, eigenaar van de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic. Na bijna twintig jaar van ontwikkelingen en mislukte pogingen is deze voltooide ruimtevlucht een lang uitgestelde doorbraak voor het bedrijf. Eerder maakten Jeff Bezos’ bedrijf Blue Origin en Elon Musks bedrijf SpaceX ook al ruimtetripjes met miljonairs aan boord die de grote sommen geld (bij Virgin Galactic tussen de 250.000 en 450.000 dollar per passagier) ervoor over hadden om de ruimte te bereiken.

Volgens Virgin Galactic is de CO₂-uitstoot van deze ruimtevlucht per passagier ongeveer gelijk aan die van een vlucht in een gewoon vliegtuig van Londen naar New York in een business class-stoel (twee keer de maat van een stoel in economy), alleen legt de ruimtevlucht een veel kleinere afstand af. Per mijl (1,6 kilometer) is volgens The Financial Times de CO₂-uitstoot van het ongeveer één uur durende ruimtereisje 60 keer zo hoog als de Londen-New York retourvlucht in business class. Virgin Galactic hoopt 400 commerciële ruimtevluchten per jaar te gaan maken.