Systeemstoring NS legt treinverkeer in noorden en oosten van het land stil

Treinverkeer Volgens ProRail leidt een mankement bij een treinverkeersleidingspost in Zwolle tot grote problemen in het treinverkeer.

Een systeemstoring bij de NS legt dinsdag grote delen van het treinverkeer stil. Het gaat om de trajecten van en naar Zwolle, Deventer en Hengelo.
Een systeemstoring bij de NS legt dinsdag grote delen van het treinverkeer stil. Het gaat om de trajecten van en naar Zwolle, Deventer en Hengelo.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Het NS-treinverkeer in het noorden en het oosten van Nederland ligt dinsdagochtend stil vanwege een systeemstoring. Dat meldt ProRail. Het gaat om de trajecten van en naar Zwolle, Deventer en Hengelo. Hierdoor is het treinverkeer van en naar het noorden niet mogelijk. Een woordvoerder van ProRail bevestigt aan NRC dat een een mankement treinverkeersleidingspost in Zwolle de oorzaak is.

Volgens ProRail werken op dit moment „de systemen niet naar behoren”. Daardoor werd uit voorzorg het treinverkeer stilgelegd. Hoe lang de storing duurt kan de spoorwegbeheerder niet zeggen. In de reisplanner wordt gemeld dat de storing tot ten minste 12.30 uur duurt. De organisatie zegt nu onderzoek te doen. De spoorwegbeheerder heeft monteurs naar de verkeerpost gestuurd om de systemen te herstellen en „doet er alles aan om de treinen weer zo snel mogelijk weer te laten rijden”.

Treinen van Arriva rijden in het noorden wel, al kampt die vervoerder met andere problemen. Door stakingen in het streekvervoer reden er dinsdag minder Arriva-treinen. Onder meer regio’s zoals Limburg, Vechtdal en de Achterhoek worden beïnvloed door de stakingen.