50Plus wil weer de Tweede Kamer in met Ellen Verkoelen aan het roer

50Plus wil weer de Tweede Kamer in met Ellen Verkoelen aan het roer

50Plus wil weer de Tweede Kamer in aankomende verkiezingen. Dat maakte de partij maandag bekend. Ellen Verkoelen wordt de lijsttrekker van de ouderenpartij, als het aan het bestuur ligt. Verkoelen zetelt momenteel in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en is 50Plus-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam.

Momenteel heeft 50Plus geen zetels in de Kamer. In 2021 won de partij wel een zetel, maar lijsttrekker Liane den Haan vertrok twee maanden na de verkiezingen uit de partij en ging door als onafhankelijk Kamerlid. Zoals 50Plus typeert, was de reden voor haar vertrek een slaande ruzie binnen de partij. Met wie? Onder meer met Ellen Verkoelen, die op plek drie op de kandidatenlijst stond. Volgens Verkoelen en het partijbestuur hield Den Haan zich niet aan het verkiezingsprogramma.

Nu moet de 66-jarige Verkoelen 50Plus dus weer de nationale politiek in trekken. Verkoelen schrijft op X, voorheen Twitter, dat ze „zeer vereerd” is dat ze als lijsttrekker is voorgedragen: „ Nederland verdient een sterke ouderenpartij die de ouderenbelangen borgt. In de Tweede Kamer zal ik mij net zo stevig inzetten voor de senioren als ik nu al doe lokaal en regionaal.”

Ellen Verkoelen stond in 2021 op plek drie op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 50Plus. Foto Marco de Swart/ANP