25,5 jaar celstraf voor man achter vergismoord op Amsterdamse dj Djordy Latumahina

De 43-jarige Noureddine H. heeft maandagmiddag een celstraf van 25 jaar en zes maanden opgelegd gekregen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam besloten. Volgens de uitspraak van de rechtbank is Noureddine H. de opdrachtgever van de vergismoord op de Amsterdamse dj Djordy Latumahina. Hij werd in 2016 door twee mannen doodgeschoten in een parkeergarage.

De dader was niet aanwezig bij de uitspraak, maar zijn gevangenisstraf is wel lager uitgevallen dan de celstraf van 29 jaar en 9 maanden die het Openbaar Ministerie in mei had geëist. Hij werd eerder verdacht van het voorbereiden van de liquidatie op Naoufal F., een belangrijke figuur in de criminele wereld, maar hiervan is H. vrijgesproken.

Volgens justitie hadden de daders het niet gemunt op de 31-jarige Latumahina, maar hebben ze zich vergist. De daders dachten dat Latumahina hun beoogde doelwit was, de crimineel Gino M., die in hetzelfde appartementencomplex woonde als het slachtoffer. Waar Gino M. zich momenteel bevindt is vooralsnog niet bekend.

Het gerechtshof Amsterdam heeft in 2018 een celstraf van dertig jaar opgelegd tegen de eerste schutter Djurgen W. In 2022 kreeg Tony D. in hoger beroep een celstraf van 22 jaar en 11 maanden, vanwege zijn rol als tweede schutter. Ook kregen Ulricht B. en Wendel R. in hoger beroep een gevangenisstraf van twintig jaar. B. was de bestuurder van de vluchtauto en R. had een belangrijke rol gespeeld in het organiseren van de liquidatie. Ook zijn Tony D., Ulricht B. en Wendel R veroordeeld voor poging tot moord op de vriendin van Latumahina, die bij hem was toen hij werd doodgeschoten.


Lees ook

Die jongen met de gunfactor uit het nachtcircuit

Djordy Latumahina, links als kind, organiseerde vrolijke clubavonden waar veel mensen op afkwamen.

Op het moment dat Latumahina werd doodgeschoten zat hij met zijn vriendin en hun 2-jarige dochter in de auto in een parkeergarage in Amsterdam-West. Hij reed toevallig hetzelfde type auto als het beoogde doelwit. Latumahina overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn vriendin overleefde de zes schotwonden, maar heeft wel blijvend letsel opgelopen. Het kind bleef ongedeerd.

Correctie (24 juni 2024): In een eerdere versie van dit artikel was de naam van Noureddine verkeerd geschreven, als Nourredine. Dat is hierboven aangepast.