152 Israëlische soldaten gedood sinds start offensief tegen Hamas

152 Israëlische soldaten gedood sinds start offensief tegen Hamas

Sinds het begin van het offensief tegen Hamas in de Gazastrook zijn 152 Israëlische militairen gedood. Dat meldt het Israëlische leger zondag. Zaterdag kwamen op één dag negen militairen om het leven, een van de bloedigste dagen voor Israël sinds de start van het grondoffensief. Deze cijfers zijn voor NRC niet onafhankelijk te verifiëren.

Daniel Hagari, woordvoerder van het Israëlische leger, meldde zaterdagavond dat de grondoperatie in de Gazastrook nog steeds wordt uitgebreid en dat de militairen een „ complexe strijd uitvoeren in dichtbevolkte gebieden”. Het Israëlische leger heeft al meerdere keren steden in Gaza aangevallen die eerder door Israël als ‘veilig’ waren aangemerkt.

Israël startte op 27 oktober het grondoffensief in Gaza nadat Hamasstrijders op 7 oktober het zuiden van Israël waren binnengedrongen, waarbij 1.200 mensen werden gedood en ongeveer 240 mensen werden gegijzeld. Sindsdien zijn er in Gaza meer dan 20.000 Palestijnen gedood en zeker 53.000 gewond geraakt, volgens het lokale gezondheidsministerie in Gaza, dat onder gezag staat van Hamas.

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de situatie in Israël en de Gazastrook en ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier ons vorige blog terug.